Tävla

Nu kör jag igång ännu en rolig tävling.
Denna gång i samarbete med VinylaHem.
Där finns många olika väggtexter i alla färger du kan tänka dig.
Dessa väggtexter är jättelätta att sätta upp och fäster på nästan alla ytor.

Vinsten: En valfri väggtext!

Det är enkelt att tävla och ALLA kan vara med!


Jag tävlar om en valfri väggtext från VinylaHem i Nikitas blogg
Tävla HÄR du också!


Älskar väggord! Var ett tag sedn jag satte upp ett nu bara...

Uppsala

I torsdags förra veckan så satte jag mig i bilen 07.00 på morgonen och styrde min kosa mot Uppsala. Första stoppet blev i Holmsund där jag lämnade Jenny och Robin och hämtade upp min kära mor.
Andra stoppet blev i Sundsvall,där vi stannade för att fika och titta lite i några av alla 90 !!! butiker som finns i Birsta köpcentrum. IKEA fick vänta tills vi kom till Uppsala.

När vi skulle åka från parkeringen på Birsta så blev vi påbackade, en ung tjej var för upptagen med annat för att märka att vi var bakom henne. Hon körde rakt in i dörren,så det blev en buckla i plåten och listen... Gissa om jag blev arg!!! Tur mamma var med och lugnade ner mig!

Vid 17-tiden var vi framme i Uppsala ( även denna gång fick vi cirkulera lite innan vi hittade rätt ),så resan gick rätt smidigt. Syrrans äldsta dotter tog emot oss eftersom syrran var på fotboll. Vi lagade lite kyckling och ris och slappade lite.
På fredagmorgon så körde vi igång på en gång med att tömma köket eftersom jag skulle måla väggarna. Sedan for vi och köpte färg och mat för kvällen. Syrran valde en grå färg-tack och lov så valde hon bort en fondvägg!
Kunde inte börja måla förrän vid sjutiden på kvällen då spacklet inte ville torka riktigt.
Innnan kvällen var slut så hann jag i alla fall måla två varv och det blev riktigt bra fastän jag var orolig att grundarbetet inte var riktigt bra gjort. Svårt med spackling...

Lördag låg jag ända till nio,sen var det bara att stiga upp och granska en gång till och känna att det räckte med två varv målning. Sedan bar det av till IKEA-vi var där i drygt 3 timmar!!! Vi strosade och drömde om nya fina möbler,köpte lite värmeljus och kände oss nöjda. Försökte övertala syrran om nya garderober till hennes sovrum och erbjöd mig att hinna med att fixa hennes sovrum också. Hon ville fundera...

Tanken var att vi skulle åka hemåt på söndagen, MEN eftersom jag har så´n övertalningsförmåga så lyckades min plan med att hennes sovrum också skulle förnyas. Det blev alltså en vända till till IKEA,nu shoppade syrran loss totalt! Två bilar fyllda med kartonger!!!!
Förutom en massa montering av garderober och byråer så hann vi med att bli fotograferade av syrrans fotografkompis. Han är jätteduktig på fotografering och bilderna blev super! Synd bara man ser ut som man gör :(

Vi har även hunnit med att spela vårat "familjespel" -Mexicantrain ( nu i nyare version ) och Alfapet. Sena kvällar och tidiga mornar.
ANEBODA KlädskåpANEBODA Byrå med 3 lådor
LACK Vägghylla

Tiden går

Inser att jag inte skrivit på lite mer än en vecka. Det har varit rätt så fullt upp faktiskt.
Jonas fyllde 12 år måndag för en vecka sedan,eftersom han bor hos sin pappa uppvaktade vi honom på söndan-dagen innan.
Vi åt tårta och spelade brännboll






I onsdags var det min sista dag på Åhlens,det känns huuur tråkigt som helst.
Har varit så kul att greja på med det som jag älskar mest
- Omge mig med inredningsgrejer och människor!
Har fått en schemalagd dag ialla fall,ska jobba den 9:e juni.
Fick välja nå´t att ta med mig hem som tack för det jag gjort så jag valde tre stycken buxbomväxter på stam.



Så nu har jag ett minne från min tid på Åhlens :)
Dom får stå på hyllan ovanför tv:n så länge,lär säkert flytta på dom några gånger innan jag riktigt bestämt mig :)




Gräset är alltid grönare på andra sidan...


Nu har jag riktig ångest!!!
Vill ha en snygg och lättskött trädgård men jag lyckas som aldrig få till det.
Kanske beror det på min oförmåga att tålamodet tills det tar sig...

Vi måste ialla fall göra om lite av det vi gjorde förra sommaren och så ska vi fixa mer småstenar/grus och fylla ut på sidan om altanen och runt grillringen.
Det är bara så tungt att hålla på med allt det då min nacke inte riktigt pallar med just nu.
Sen är det ju det med pengar..

Tanken är att det ska vara klart till den 16:e augusti,men det verkar som om vi kanske ska fira midsommar här
så då blir det ju att snabba på lite mer :)

Så här ser det ut nu:







Näe,nu måste jag ut i solen och försöka bita ihop å få lite gjort :)

Annorlunda-bra?

Var på en extra körövning igårkväll. Vi övade med de andra körerna som ska vara med på konserten på fredag. Jag kan säga att det var minst sagt annorlunda. Han som höll i övningen körde bara rakt på-utan att fråga om vi kunde sångerna eller genomgång av stämmorna. Så det ska verkligen bli spännande på  konserten i morgon.

Eva drog ut mig på en promenad i skogen igår och det var riktigt härligt fram tills dess att vi kom fram till ett nergrävt djur och en död ren...björn var vår första tanke när vi såg renen-så vi vände!
Jenny hade bakat negerbollar och bjöd oss på det när vi var tillbaka från promenaden-gott!

Har fortfarande väldigt ont i skulderbladet/nacken/huvudet. Sover väldigt dåligt då jag inte kan hitta en ställning som funkar i längden.
Tappar som sugen till allt när det är så här. Vill göra så mycket men orken finns som inte. Vänta bara tills det lossnar då får jag släppa loss alla mina ideer ordentligt :) 

Beställde ett nytt skal till Jennys mobil härom dagen och när jag skulle montera dit det så missade jag att det var en skyddsfilm på baksidan av displayen,så det var bara att ta loss det...då lyckades jag ha sönder det!!!!!!! Nu försöker jag få dom att ta tillbaka det och att jag ska få ett nytt...det verkar som det ska funka :)

                                                                                         skalshop.se

Tävlingar

Tips på olika tävlingar kommer här!
Chans på fina armband på http://vivalaglam.devote.se/blogs/1818435/taevling---vinn-fina-armband-vaerde-ca-400kr-.htm



Eller inte varför en härlig klocka  http://decoratemebaby.blogg.se/category/tavling.html


Musik och glädje

Jag är med i en kör som heter Asante och vi hade fest i lördags kväll. Jag, Lena och Ros-Marie-The Black Ladies kallade vi oss-satte ihop en liten kul grej om våra uppsjungningsövningar och framförde den under kvällen. Skratten blev många-speciellt från körmedlemmarna! "Bihangen" som följde med kanske inte riktigt förstod vad det var som var så roligt :)
Vi hade även övat in några låtar med Martin och Göran som vi framförde.

Maten var helt underbart god och upplägget för hela kvällen var verkligen lyckad. Vilket jobb festkomitten hade lagt ned!
TACK för en helt lyckad kväll!

Med lite vin i kroppen var min värk i nacken som borta-önskar att det kunde förbli så....

I kväll ska jag,Kent och hans mamma åka till Ragvaldsträsk å´ äta middag hos Kents bror. Dom har har gjort om köket så vi bjöd in oss ( maten har Kents mamma med sig ) för att få se hur det blev. Spännande! Då blir man väl sugen på att göra om lite själv här hemma...

http://www.youtube.com/watch?v=3fZt_IXtjBA
http://www.youtube.com/watch?v=gwAKOJw62IE
http://www.youtube.com/watch?v=hTV16gdQ84o


Vill nå´n byta huvud med mig??????

Veckan har varit så fruktansvärt jobbig. Min nacke har verkligen gjort sig påmind. Huvudvärken har kanske egentligen varit värst. Tappar sugen totalt när det är så här. Kan inte göra nå´nting över-huvud-taget. Men nu på Fredags eftermiddagen så började det släppa. Eva kom förbi med salvor som är köpta utomlands ( dom finns även i Svergie men i svagare variant...). Kent ska få smörja in mig nu, för värken mellan skulderbladen sitter kvar... Hoppas det hjälper!

Var tvungen å köpa toningsfärg-igen! Känns som om det inte var så länge sedan jag behövde bättra på min svarta kalufs. Det är egentligen rätt så konstigt hur lite färg kan göra att man känner sig lite fräschare.

Ska på fest med min kör imorgon kväll. På dagen ska jag se Jenny spela fotboll och sedan ska jag öva lite med "The Black Ladies" och "De tre tenorerna". Vi ska uppträda och spexa lite under kvällen. En sång som vi ska sjunga är "Imagine",den är helt underbar tycker jag. Har suttit å övat med Kent nästan hela kvällen så jag tror att den sitter nu :)

IMAGINE THERE´S NO HEAVEN

IT´S EASY IF YOU TRY

NO HELL BELOW US

ABOVE US ONLY SKY

  

  

IMAGINE ALL THE PEOPLE

LIVING FOR TODAY

YOU MAY SAY I´M A DREAMER

BUT I´M NOT THE ONLY ONE

I HOPE SOME DAY YOU´LL JOIN US

AND THE WORLD WILL BE AS ONE

  

  

IMAGINE THERE´S NO COUNTRIES

IT ISN´T HARD TO DO

NOTHING TO KILL OR DIE FOR

AND NO RELIGION TOO

  

  

IMAGINE ALL THE PEOPLE

LIVING LIFE IN PEACE

YOU MAY SAY I´M A DREAMER

BUT I´M NOT THE ONLY ONE

I HOPE SOME DAY YOU´LL JOIN US

AND THE WORLD WILL BE AS ONE

  

  

IMAGINE  NO POSSESSIONS

I WONDER IF YOU CAN

NO NEED FOR GREED OR HUNGER

A BROTHERHOOD OF MAN

  

  

IMAGINE ALL THE PEOPLE

SHARING ALL THE WORLD

YOU MAY SAY I´M A DREAMER

BUT I´M NOT THE ONLY ONE

I HOPE SOME DAY YOU´LL JOIN US

AND THE WORLD WILL BE AS ONE


Test

Läste detta på Åsa´s blogg och ville ju självklart testa själv!!


 

Enligt dina svar i frågeformuläret är du en...
 
Utåtriktad Planläggande Abstrakt Känslostyrd person  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag

 | 
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


Berätta om testen för andra...
Klicka här om du vill skicka testen till dina vänner och bekanta, så att ni kan få reda på hur ni passar samman!


Kan du tänka dig att delta i andra undersökningar på Internet?
Om du anmäler dig till Zaperas fasta Internetpanel kommer du ibland att få erbjudanden i din e-mail om att delta i undersökningar.

Varje gång du är med i en undersökning tjänar du poäng, som sedan kan bytas in mot presenter.

Klicka här för att få reda på mer om Zaperas Internetpanel.


© Copyright 2003 Zapera. Denna test är ovetenskaplig och skall endast användas som underhållning.

 

Stämmer det in på mig? Tyck till!

Regnet det bara öser ner

Onsdag redan!
Blev inte av med migränen igår,den kom som tillbaka så det var bara att fara hem å vila-igen! Sov typ ända till halvsex och då kändes det någorlunda så jag for till kören. Vi har inte så många fler tillfällen att öva innan konserten den 15:e så det kändes rätt så viktigt :)

Idag är dottern hemma pga av illamående,hoppas bara hon slipper spy. Fast jag tror mest bara att hon är trött...
Ska till Arbetsförmedlingen idag, Åsa hämtar ( vi får hoppas att hon lägger i handbromsen denna gång ),tror det är sista gången vi har träff med gruppen innan sommaren. Förra gången vi träffades var det helt värdelöst!! Undra om dom bjuder på fika idag?...

Sen blir det väl bara att åka hem,passa på att mysa med dottern hela kvällen eftersom det inte gäller utgång när man är sjuk.

      Dottern har ritat denna

Väggord

Lite väggord som jag har här hemma











Har klippt ut alla själv förutom
det på första bilden


Ny vecka

Måndag-igen! Helgen har gått sååå fort och det känns som om jag inte alls hunnit med det jag tänkt.

Vaknade och fick panik,glömde å lämna deklarationen igår kväll när jag skjutsade sonen till bussen. Men vid närmare eftertanke så kom jag ju på att jag hade hela dagen på mig-PUH! Tydligen kan man få böta 1000 spännom man lämnar in den för sent. Skatteverket får visst in ca 50 mille!!!! per år på just förseningsavgifter-dom pengarna skulle man ha haft!

Fick lov att åka hem från Åhlens idag pga migrän. Det var faktiskt ganska länge sedan jag hade det nu. Har sovit hela eftermiddan så nu känns det lite bättre.
Det var bara jag och Jenny till middan så vi fick chans till att sitta å´ babbla i lugn och ro. Hon behöver lite underkläder så jag har suttit å kollat lite på ELLOS åt henne-får se vad hon tycker när hon kommer hem :)

Kent jobbar eftermiddag hela veckan, det är verkligen inte kul. Saknar honom så mycket då...

Nu måste jag diska annars blir det väl inte av!

För alla IKEA-älskare

Kom just på att jag fick ett sms från min syster härom dagen, där hon tipsade
 mig om sida för oss alla som älskar IKEA:

http://iloveikea.se/

Så funderar du på att köpa nå´t från IKEA,men bor för långt ifrån en butik eller vill spara pengar
-då är denna sida något för dig!!




Hittade några saker som jag skulle behöva :)


Inget för mig

1:a maj är ju demonstrationernas dag om man sympatiserar med vänstern- alltså inget för mig!!!!!

Hämtade Jonas och grejade på här hemma istället. Vi monterade upp studsmattan-samarbetet funkade alldeles utmärkt!
Jonas och hans kompis Anton premiärhoppade och som dom gör -leker typ blinbock på den.

Kent byggde en ställning till Muurikkan så det blev ju självklart att maten skulle tillagas på den. Renskav med nudlar och wokgrönsaker,vitlök och sambalsås till. Det var sååååå gott!

Det är så gött å ha barnen här,synd bara att Kents barn inte är här av någon anledning... Tråkigt!!!! Jaja,det är väl så det kommer att vara kanske. Bara det inte ska bytas helger igen...

Näe,nu är det dags för mat snart. Grillat och potatisgratäng :)




Valborg

Dagen började med utvecklingssamtal,eller som vi kallade det-invecklingssamtal. Jenny har ju inte gått så länge på skolan här i Ursviken så vi pratade om hur hon trivdes,kompisar etc.
Hon har lyckats få mycket kompisar och som läraren sa : " Killarna flockas runt dig"  -Jenny smålog till svar.

Sen jobbade jag till fyra så det blev som en kortdag även för mig.
Vi skulle egentligen ha haft gäster,men det blev inte av-tråkigt! Ungdomarna hade planer på egen hand så vi blev ensamma här hemma. Solen sken och vi satt ute å mös på altanen. Seda cyklade vi till Folkets Hus där det är drogfritt och olika aktiviteter för ungdomarna.
Tror faktiskt att jag aldrig sett en så liten majbrasa förr!!!

När vi kom hem tände Kent en brasa ute i grillringen för ev. grillning av korv... Robins pappa kom förbi en stund å babblade lite. Då satt jag med filt ute och jag kan säga att det inte var särskilt varm. Vi gick in å tände en brasa inne istället.Mysigt!

Nu på morgonen kändes det fortfarande varmt efter brasan igår kväll och så här såg ljuset ut som står på kransen
                            
                                                                                    Lite varmt-eller vad tror ni?!

                                  
                             Så här ser moppen ut nu!                       
                                                      
 
                                                          

                                                     
                                                                                       
                                                                                                                                             


Idag kommer Jonas -äntligen!!! Tänkte hinna med att skölja och rengöra altanen och gräva upp lite blommor som jag inte ska ha kvar innan han kommer.         


RSS 2.0